søndag den 12. september 2010

Minus x minus = plus

Bulky - sådan beskriver andre bloggere resultatet af anstrengelserne med at sy Amy Butlers 'Cutie Bootie'. Og jeg giver dem ret. Derudover så kan jeg tilføje; besværlige. Især når man ikke har syvejledningen... Jeg lånte mønsteret af en veninde, men glemte at få vejledningen med, så jeg måtte selv stykke den sammen ud fra hvad jeg kunne google mig frem til.

Her ses resultatet - mine er med trykknapper i stedet for velcro. Men det er hovedsagligt fordi jeg er i en trykknapperiode. Jeg startede med at sy velcro i, men fjernede det så for at give plads til trykknapper.

Der skal sys lidt i hånden for at få skoene samlet, og første sko syede jeg sammen i hælen på ydersiden. Men så kommenterede min søster ganske korrekt, at jeg burde sy dem sammen indeni i tåen, for at undgå at man kan se nogle håndsyede samlinger. Og her startede genvordighederne. For én ting er at sy bittesmå sko på maskine, og slås med nåle og foldninger og velour og fleece og bomuld. Noget andet er at regne ud hvordan man syr ydersiden på først, for så bagefter at sy indersålen. Men efter at have sat skoen sammen forkert 3 gange, så lykkedes det. På en eller anden måde lykkedes det mig at have skoene på vrangen 2 gange - og på den måde få dem på retten.

Næste par bliver incl billeder til tutorial (og i det hele taget bedre billeder af resultatet).

Hvis du ikke har Amy Butlers "Little stiches" mønster, så er her to mønstre til babysko - gratis og i pdf - lige til at downloade:
Heather Bailey's bitty booties
cloth baby shoes by Stardust Shoes

6 kommentarer:

 1. Hvor er de bare fine!
  Tak for links, jeg har nemlig ledt efter et mønster.
  Men det kan da godt være, mine evner og tålmodighed ikke rækker. Jeg er bare nødt til at prøve alligevel...

  SvarSlet
 2. Selv tak - de sko der via linkene tror jeg er til at gå til. De virker i hvert fald mindre komplicerede end Amy's.

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig allerede til en tutorial (det gør det hele lidt nemmere =) )

  SvarSlet
 4. Jeg skal gøre mit ypperste for at lave en forståelig udgave :)

  SvarSlet
 5. Silly - you should have called me, I would have emailed you the directions :) However, I know you are always up for a challenge ;) Let me know if you wanna see them!

  SvarSlet
 6. Audrey; I know, but it was late and I thought it would be easy...

  SvarSlet