torsdag den 9. september 2010

GDS notesbog

Min kære søn er ved at få en kindtand. Eller det håber jeg i hvert fald for ham, for SÅ irriterende har man kun lov til at være om natten, hvis man har smerter...

Vi brugte hele natten på at rode rundt i sengen, han smed sutten på gulvet, råbte suuuuut, jeg kravlede rundt på gulvet og fandt den, han nægtede at tage den i munden, han ville sidde op og have vand, ville ikke have vandet, ville sove i sin egen seng, og ville sove hos mig. Jeg var ved at råbe ham ind i hovedet, at nu skulle han for fanden i helvede sove - men var politisk korrekt og undlod. I stedet sang jeg meget 'hvem kan sejle foruden vind' på halvt svensk, halvt dansk. Langt om længe fik jeg ham til at sove. Lidt tid gik, jeg småblundede. Yngstebarnet ville ammes, jeg listede over i den anden ende af sengen og ammede, faldt delvist i søvn, vågnede ved et spjæt da ældstebarnet igen smed sutten på gulvet. Og så kan du kære læser bare hoppe op til afsnittets begyndelse og læse hvordan min nat fortsatte.

Så jeg sidder i dag og tyller kaffe som aldrig før, bæller juice og æder cookies. Jeg forestiller mig at en kombination af sukker og koffein kan få mig igennem dagen. Så jeg syr heller ikke. Men vil alligevel vise et lille gør det selv projekt fra nogle år tilbage.


Konceptet er enkelt: Jeg har taget billeder af min mor, mormor og oldemor, og kopieret på papir i A6 format. Så har jeg klippet og klistret arket med de kopierede billeder over på kraftigt pap i A5 størrelse, klippet sort papir til, og klistret på indersiden af for- og bagside, klippet en bunke A4 papir til A5, og gået til Vester Kopi og fået dem til at sætte spiralryg i. Tidsmæssigt ikke specielt krævende, med Vesterkopi ved altså godt hvad de skal have for spiralrygge...

For- og bagside er måske ikke robust nok til at ligge i en taske og rumle rundt i månedsvis, men jeg bruger min udgave til at skrive et par linier om yngstebarnets udvikling uge-for-uge her det første år. Så kan hun selv få den når hun bliver stor, og på den måde have lidt om sig selv med tipoldemor, oldemor og mormor på.

Det kunne måske også spille med lækkert tapet, eller billeder af ungerne... tænke tænke tænke

3 kommentarer:

 1. Super idé med den bog :) På næste udgave kan du evt. lægge et klart stykke overheadplast på som ekstra forside, så bliver den lidt mere holdbar.

  Håber snart at I får en mere rolig nattesøvn!

  SvarSlet
 2. Det er en god ide. Eller man kunne måske bruge det der selvklæbende plast man binder skolebøger ind i...

  Nattsøvnen er allerede bedre, i nat var det kun 5 gange med en vågen og klynkende dreng :)

  SvarSlet
 3. Ja, det selvklæbende havde jeg ikke lige tænkt på. Det andet gjorde vi på min tidligere arbejdsplads.

  Dejlig med mere ro om natten. Krydser fingre for at det varer ved!

  SvarSlet