torsdag den 7. oktober 2010

Kaninskindsvest tutorial

Altså. Først og fremmest. Lad være med at lave en kaninskindsvest hjemme, hvis du ikke har noget udenfor. Jeg har prøvet det, og kaninslagtning indendøre er sikker vej til kroniske lungelidelser...  De stakkels edderkopper som havde spind tæt på hvor jeg klippede kanin sidst fanger ikke fluer i deres spind nogensinde igen.

Men; hvis du har noget udenfor; så er det til at gå til!

Jeg lavede en hulens bunke meter skråbånd ud fra Praleriers forklaring (men Fru Melgaards har også en god en). Den er virkelig god og let at gå til! Desuden kan jeg kun anbefale at give skråbåndet lidt stivelse inden du stryger for at sikre at kanterne bliver pæne. Jeg lavede stivelse ved at tage en spsk kartoffelmel med top og blande i 1,5 L vand ca 60 grader varmt. Pisk voldsomt, og dyb så det klippede bånd i vandet. Jeg lod det tørre (se her) og strøg med skråbåndsfolder (som du kan få her og her) da det var let fugtigt.

Klip kaninen efter et vestmønster. Tag et mønster du ved passer den unge dame (ja ja eller mand) og tilpas så du synes vesten har swing nok. Det er en god ide at undgå for mange skarpe vinkler når du arbejder med skråbånd (men det ved du sikkert allerede). 


Normalt er det jo en god ide at skære skind fra bagsiden forsigtigt med et barberblad for at undgå at pelsen bliver klippet af. Men da der skal skråbånd på mine veste så er det at foretrække at klippe godt med pels af, ellers bliver det et hyr at få skråbåndet til at ligge pænt.

Sy foer og pels sammen til to veste (sy skindet med jersey nål - det er bedst ved tyndt skind):

Læg de to veste inden i hinanden - vrang mod vrang. Sy forsigtigt pels og foer ærmegab sammen, så stoffet ikke glider når du syer skråbåndet på:Sy skråbånd rundt i ærmegabet på begge sider:

Tilsvarende syr du pels og foer sammen hele vejen rundt i kanten og syr skråbånd på.
Lav to bindebånd på ca 20 cm som du forsigtigt syr ind under skråbåndet foran på brystet. Jeg syr det ind på forsiden af vesten og giver bindebåndet en ekstra syning.

Ja, det var det. Vesten er færdig. Du kan se mit resultat her (eller 2 indlæg længere nede...)

9 kommentarer:

 1. Tusind tak!!!!...det er virkelig sødt af dig!!! Jeg har det samme liberty stof liggende, havde også tænkt at bruge noget af det til foer ;-)

  SvarSlet
 2. Det var så lidt - så er det bare ud at finde kaninpels

  SvarSlet
 3. Hej igen,
  Jeg ahr lavet en tråd m link til din side inde på SB (håber at det er okay? Der er kmmet nogle spørgsmål, som du sikkert kan svare på ;-)

  http://slyngebarn.amandur.dk/forum/showthread.php?t=110920

  SvarSlet
 4. Det' fint! Og jeg har svaret på spørgmål. Du må endelig skrive hvis du har andre spørgsmål
  - Katharina

  SvarSlet
 5. Nu har jeg siddet på nettet i flere timer og ledt efter brugbar inspiration/syvejledning til en kaninskindsvest til min 2-årige datter - og her var den jo :-) Tusind mange tak. Nu skal der shoppes skind og Libertystof (jo ikke det værste man kan lave, mens man venter på at føde datter nr. 2) - og så må jeg jeg igang med at afprøve din vejledning på strygestivelse.

  Mange hilsner, Heidi :-)

  SvarSlet
 6. Heidi: super at den kunne være dig til hjælp. Held og lykke med arbejdet. Skriv endelig hvis du har spørgsmål.
  - Katharina

  SvarSlet
 7. Fantastisk flot vest og sådan en må min datter da også have...men hvor får jeg fat i skindet???
  Dorthe

  SvarSlet
 8. hej Katharina
  Vil bare sige det er en fantastisk lækker blog du har (har puttet den ind under fortrukne...). Har et lille fif til dig ang. klipning af kaninpels, skær den med en hobbykniv fra bagsiden. Så undgår du nemlig alle de mange hår. Hold pelsen et par cm over bordoverfladen og skær så forsigtigt.
  Mange hilsner fra Susanne (ivrig "anonym" læser fra det vestjyske)

  SvarSlet
 9. Hej, flot vest! Må man høre, hvor du mon har fundet dit vestmønster? For jeg er i gang med kaninvest-projekt selv og syn det vestmønster jeg har opfører sig på en måde i min prøve-i-bomuld-version, som jeg tror ikke går med pelsen. Bl.a. gaber uhensigtsmæssigt i ærmegab osv. Tør jo ikke rigtig klippe i mit dyrebare og sparsomme kanin før jeg er sikker på modellen :o)
  mvh Sidsel.

  SvarSlet